Thumb

Steenmarters kunnen soms overlast veroorzaken in en rondom huizen en gebouwen in Nederland. Hoewel deze dieren op zichzelf nuttig kunnen zijn, kunnen ze schade aanrichten en geluidsoverlast veroorzaken. Als u last heeft van steenmarters en wilt weten hoe u ze kunt verjagen, bent u hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids bespreken we effectieve methoden om steenmarters te verjagen in Nederland, met aandacht voor preventie en het belang van humane behandeling van deze dieren.

Waarom Steenmarters Verjagen?

Steenmarters zijn wilde dieren die hun intrek kunnen nemen in gebouwen, zoals zolders, garages en schuren. Hoewel ze in de natuur nuttige roofdieren zijn, kunnen ze overlast veroorzaken in menselijke omgevingen. Redenen om steenmarters te willen verjagen zijn onder andere:

 1. Schade aan Eigendommen: Steenmarters kunnen schade veroorzaken aan isolatiemateriaal, bekabeling en voertuigbekabeling.
 2. Lawaaioverlast: Ze kunnen ‘s nachts lawaai maken en onrust veroorzaken.
 3. Geurhinder: Steenmarters kunnen onaangename geuren achterlaten in gebouwen waarin ze zich ophouden.
 4. Hygiëne: Hun aanwezigheid kan hygiënische problemen veroorzaken.
ALFA_CORP_marten_pest_control_40_year_old_man_in_specialized_un

Preventieve Maatregelen

Voorkomen is beter dan genezen. Hier zijn enkele preventieve maatregelen om steenmarters te ontmoedigen om zich in uw gebouwen te vestigen:

 1. Dicht Openingen: Controleer uw huis op openingen en scheuren en dicht ze af om toegang te voorkomen.
 2. Verwijder Voedselbronnen: Laat geen voedselresten of afval achter, zowel binnen als buiten.
 3. Verwijder Schuilplaatsen: Beperk schuilplaatsen zoals stapels hout, puin en overhangende takken.
 4. Geurafschrikmiddelen: Overweeg het gebruik van geurafschrikmiddelen, zoals de geur van roofdieren, om steenmarters af te schrikken.

Humane Verjagingsmethoden

Het is belangrijk om steenmarters op een humane manier te verjagen, zonder hen onnodig letsel toe te brengen. Hier zijn enkele methoden die u kunt proberen:

 1. Ultrasone Apparaten: Deze apparaten zenden geluidsgolven uit die steenmarters kunnen irriteren en ontmoedigen.
 2. Fel Licht: Fel licht kan steenmarters verjagen, vooral ‘s nachts.
 3. Geurafschrikmiddelen: Zoals eerder vermeld, kunnen geurafschrikmiddelen zoals de geur van roofdieren helpen om steenmarters af te schrikken.
 4. Bewegingssensorverlichting: Installeer bewegingssensorverlichting rond uw huis om steenmarters af te schrikken wanneer ze in de buurt komen.
 5. Professionele Hulp: Als u problemen blijft ondervinden, kunt u overwegen om professionele ongediertebestrijding in te schakelen voor een humane oplossing.

Het Belang van Humane Behandeling

Steenmarters zijn beschermde dieren in Nederland, dus het is belangrijk om ze met zorg te behandelen. Het is verboden om steenmarters te doden of onnodig letsel toe te brengen. Wanneer u verjagingsmethoden toepast, zorg er dan voor dat u zich houdt aan de wettelijke voorschriften en dat u de dieren niet onnodig in gevaar brengt.

Conclusie

Het verjagen van steenmarters kan een uitdaging zijn, maar met de juiste preventieve maatregelen en humane verjagingsmethoden kunt u overlast voorkomen en deze dieren met respect behandelen. Het is belangrijk om de wetten en voorschriften met betrekking tot steenmarters in Nederland te volgen en professionele hulp in te schakelen als dat nodig is. Zo kunt u genieten van een vredige co-existentie met de natuurlijke wereld om u heen.


author
Author

Alicia Davis

It is a long established fact that a reader will be distracted by the abcd readable content of a page when looking at its layout that more less.